Лечение с брекети

Те се използват, за да подредят правилно зъбите. Брекетите използват лек натиск, за да преместят зъбите постепенно в правилната позиция. Ние ще Ви предложим най-добрия вариант на лечение с брекети, съобразен с вашия индивидуален случай като разнообразието от фиксирани системи, с които работим е:

Метални брекети

Изработени от стомана или друг метал (родиеви и др.), металните брекети притежават редица предимства. Най-ефективни като бързина на лечението, сравнена с другите видове. По-малки и следователно по-комфортни за пациента.

Естетични брекети (сапфирени, керамични)

Основното предимство на тези брекети е естетиката.

*Керамични брекети – те са по-обемни от металните и това затруднява адаптацията от страна на пациента към тях. Керамиката е здрава, но крехка и затова тези брекети са по-чупливи и се налагат хранителни рестрикции. Имат бял цвят, който е естетичен, но лечението с тях е по-бавно отколкото с метални брекети.         

* Сапфирени брекети – Те са изработени от синтетичен сапфир, който има голяма здравина и са прозрачни, което им позволява да се сливат с естествения цвят на зъбите. Не се оцветяват от храна и напитки и имат добра адхезия към емайла. Те са хипоалергенни и задържат по-малко плака. Недостатък е ,че лечението с тях продължава по-дълго в сравнение с металните брекети.

 

Самолигиращи брекети

Могат да бъдат, както естетични, така и метални. По-правило, лечението с тях е по-бързо и са по-удобни за пациента. Посещенията при ортодонта са по-кратки в сравнение с останалите (конвенционални) брекети. Различават се от конвенционалните брекети по наличието на капачета, които захващат дъгата в брекета. 

Резултати